Aanraking & massage

Fotocredits: An Van Waeyenberge

Massage in mijn praktijk gebeurt op futon (dit is een soort matras op de grond). Aanraking en massage kan met je kledij aan, deels naakt of volledig naakt. Met (warme) olie of indien gewenst zonder olie. Het kan gaan om één sessie. Het kan een traject zijn van een aantal sessies waarbij bijvoorbeeld gestart wordt met kledij aan. Een deel van het lichaam of het volledige lichaam kan aangeraakt of gemasseerd worden. Ook hier kan het gaan over een traject waarbij alles rustig opgebouwd wordt. Dit wordt allemaal in overleg met jou heel individueel afgestemd en is afhankelijk van het beoogde doel.

Vooraf aan een aanrakings- of massagesessie is er steeds een verkennend gesprek waarin we het doel (intentie) bespreken, waarin jij je grenzen kan aangeven, waarin ik mijn grenzen aangeef en waarbij ik jou de nodige omkadering meegeef om er voor te zorgen dat het voor jou een optimale ervaring wordt.

We bespreken jouw grenzen vooraf. Deze grenzen respecteer ik de hele tijd. Op die manier kan je in alle veiligheid de sessie ten volle ervaren. Er is steeds een one-way touch: ik raak jou aan, jij mij niet.

Fotocredits: ToTA

Soorten aanrakings- en massagesessies voor volwassenen (steeds met inachtneming van wat hierboven reeds aangegeven werd):

Empowermentsessie: wanneer we ergens langs gaan om een massage te ontvangen ondergaan we vaak de massage. Tijdens een empowermentsessie mag jij kiezen waar en hoe je aangeraakt en/of gemasseerd wil worden. Ik doe niets meer dan wat je vraagt en ook niks minder. Het is een uitnodiging om te vertragen zodat je kan doorvoelen wat je echt graag zou willen, wat voor sommige mensen het moeilijkste stuk kan zijn. Mocht je niet vertrouwd zijn om te vragen wat je wil, dan kan je tijdens zo’n sessie leren om dit te vragen en daar heel specifiek in te zijn. Op die manier kan je (opnieuw) meer in je eigen kracht komen en kan je zelfvertrouwen vergroten. Het gaat over stoppen om ergens zomaar in mee te gaan en starten met eigen keuzes te maken. Ben je wel vertrouwd in heel specifiek te vragen wat je écht graag wil, dan is zo’n sessie gewoon genieten binnen jouw en mijn grenzen.

Tantramassage: mijn handen nodigen je op een warme en zachte manier uit om ten volle in contact te komen met jouw levensenergie. We doen onszelf tekort door onze levensenergie (onze seksuele energie) te verengen tot iets wat doelgericht is (naar een orgasme toe). Het is veel ruimer dan dat: het is onze levenskracht die we ten volle door ons hele lichaam mogen laten stromen. Een tantramassage is een massage van het volledige lichaam waarbij je levensenergie terug meer kan gaan stromen. Ze is een uitnodiging om ten volle bij jezelf, je eigen lichaam, je gevoelens thuis te komen. Ook de geslachtsdelen kunnen aangeraakt worden. Er wordt echter niet doelgericht gewerkt naar een happy ending toe. Het is een andere beleving van je intimiteit en seksualiteit dan gangbaar gekend in de maatschappij. Een tantramassage werkt verbindend en kan ook helend zijn.
De tantramassage wordt betaald voor de aanvang van de sessie. Indien een cliënt zich niet aan mijn grenzen kan houden, wordt de sessie onmiddellijk beëindigd zonder teruggave van (een gedeelte van) het vooraf betaalde bedrag.


Getuigenis tantramassage

‘Bij An voelde ik me meteen op mijn gemak om mij door haar te laten masseren terwijl ik me zowel letterlijk als figuurlijk bloot gaf. Ze straalt een rust uit die vertrouwen wekt. Van tevoren hadden we een goed en verhelderend gesprek wat de wensen en grenzen zijn. Dat maakte dat ik me kon overgeven aan haar warme handen die weten wat te doen.

Ik ervaarde een fijne doorstroming waarbij ik de energie in mezelf kon laten circuleren. Ook als ik me seksueel voelde mocht dat er helemaal zijn, dankzij de duidelijke begrenzing dat er geen uitwisseling ging zijn. Daardoor kon ik diep in mezelf zakken, en dat is waar het voor mij ook om draait bij een tantra-massage.

An is een heel goede masseuse, ik kan haar van harte aanbevelen!’

Menso Veerman

Naast mijn opleiding verpleegkunde volgde ik een opleiding zorgmassage. Dit is een zachte, veilige lichaamsmassage voor mensen met een chronische ziekte (zoals kanker, fibromyalgie, dementie,…) of mensen met een zorgprofiel (zoals bijvoorbeeld ouderen, mensen met een handicap,…). Hoewel zorgmassage een zachte massage is, heeft ze een diepgaande werking.
Met deze stevige basis als achtergrond geef ik mijn empowermentsessies en tantramassages bijgevolg ook voor mensen met een chronische ziekte en mensen met een zorgprofiel. Dit steeds rekening houdend met jouw zorgnoden zodat het (medisch) veilig blijft.

Het doel van een aanrakings- en/of massagesessie bij volwassenen kan ontspannen, genieten zijn en kan bijgevolg éénmalig plaats vinden (altijd welkom om terug te komen natuurlijk). Ook andere doelen zijn mogelijk. Klik hiervoor verder door naar intimiteit, seksualiteit & relaties.

Soorten aanrakings- en massagesessie voor kinderen:

Ouder-kind empowermentsessie: waar wil jij door mama/papa aangeraakt worden en hoe? Waar wil je net niet aangeraakt worden? Op die manier kan je kind bijvoorbeeld (opnieuw) meer in zijn/haar eigen kracht komen en kan zijn/haar zelfvertrouwen vergroten.

Naast mijn opleiding verpleegkunde volgde ik een opleiding zorgmassage. Dit is een zachte, veilige lichaamsmassage voor mensen met een chronische ziekte (zoals bijvoorbeeld kanker,…) of mensen met een zorgprofiel (bijvoorbeeld mensen met een handicap). Hoewel zorgmassage een zachte massage is, heeft ze een diepgaande werking.
Met deze stevige basis als achtergrond geef ik mijn empowermentsessies bijgevolg ook voor zieke kinderen of kinderen met een handicap. Dit steeds rekening houdend met jouw zorgnoden zodat het (medisch) veilig blijft.

Aanraking is levensnoodzakelijk voor iedereen. Vandaar wil ik mij richten tot iedereen. Ook ouderen, kinderen of volwassenen met een handicap of chronische ziekte,… ervaren behoefte tot aanraking. In dat geval is werken op verplaatsing eveneens mogelijk. Vragen daaromtrent zijn heel erg welkom en worden (zoals alles in mijn praktijk) discreet behandeld. Regio Geraardsbergen werk ik gratis op verplaatsing voor kinderen of volwassenen met een specifieke zorgbehoefte. Voor andere regio’s vraag ik een vergoeding: gelieve mij hiervoor te contacteren.

Contacteer me zeker (volledig vrijblijvend), bijvoorbeeld via mijn contactpagina, wanneer je over iets twijfelt of vragen hebt of voor een gratis kennismakingsgesprek.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close