Aanraking

Fotocredits: An Van Waeyenberge

Heb je huidhonger, verlang je naar bewuste en pure aanraking zoals jij dat graag zou willen? Dan is dit traject ‘Aanraking’ (basis) iets voor jou!

Aanraking in mijn praktijk kan op futon gebeuren (dit is een soort matras op de grond). Met je kledij aan, deels naakt of volledig naakt. Jij kiest en kan dit elk moment wijzigen. Met (warme) olie of zonder olie.
Knuffels ontvangen van mij kan ook.

In het begin van het traject is er steeds een verkennend gesprek. Al je verlangens zijn welkom. Ik kom natuurlijk niet aan elk verlangen tegemoet. Ik heb duidelijke grenzen en limieten. Er is een one-way touch: ik raak jou aan, jij mij niet. Geslachtsdelen kunnen manueel aangeraakt worden mocht je dat wensen. Dit echter beperkt: mijn hand erop leggen. Wens je dit niet, dan gebeurt dit uiteraard niet. Omdat het gebeurt dat ik deze vraag krijg, wil ik hier alvast duidelijk in zijn. Daarnaast bied ik je een veilig gestructureerd kader om ervoor te zorgen dat het voor jou een optimale ervaring wordt. We zetten het doel (intentie) neer en ik leg de methodiek uit die ik hanteer.

Wanneer we ergens langs gaan om een massage te ontvangen ondergaan we vaak de massage. Tijdens een traject ‘Aanraking’ (basis) mag jij kiezen waar en hoe je aangeraakt wil worden. Het gaat hem dus niet om massagetechnieken die van mij uit komen. Ik bepaal of en in welke mate ik aan je vraag tegemoetkom, rekening houdend met mijn grenzen. Daarbinnen doe ik niets meer dan wat je vraagt en ook niks minder. Als je niets vraagt, doe ik ook niets. Het kan dus gebeuren dat er een tijdje (of een hele tijd) niets gebeurt, en dat is helemaal ok. We spreken ook een bepaalde tijdsduur af voor hetgeen je me vraagt te doen. Indien mijn lichaam op een bepaald moment een limiet aangeeft, dan geef ik daar gehoor aan. Ik gebruik een bepaalde methodiek waarbij je uitgenodigd wordt om te vertragen, zelfs al weet je heel snel wat je wil. Op die manier kan je doorvoelen wat je echt graag zou willen, wat voor sommige mensen het meest uitdagende stuk kan zijn. Mocht je niet vertrouwd zijn om te vragen wat je wil of dit nog niet goed durven, dan kan je tijdens zo’n traject leren om dit te vragen en daar heel specifiek in te zijn. Op die manier kan je (opnieuw) meer in je eigen kracht komen en kan je zelfvertrouwen vergroten. Het gaat over stoppen om ergens zomaar in mee te gaan en starten met eigen keuzes te maken. Indien je mijn grenzen niet respecteert, wordt het traject onmiddellijk beëindigd zonder teruggave van (een gedeelte) van het betaalde bedrag.
Geven in zachtheid op een warme verbindende manier is mijn ‘natural way’, in alle professionaliteit. Blijf je op dat punt op je honger zitten, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Fotocredits: ToTA

Naast mijn opleiding verpleegkunde volgde ik een opleiding zorgmassage. Dit is een zachte, veilige lichaamsmassage voor mensen met een chronische ziekte (zoals kanker, fibromyalgie, dementie,…) of mensen met een zorgprofiel (zoals bijvoorbeeld ouderen, mensen met een handicap,…). Hoewel zorgmassage een zachte massage is, heeft ze een diepgaande werking.
Met deze stevige basis als achtergrond geef ik mijn traject ‘Aanraking en massage’ bijgevolg ook voor mensen met een chronische ziekte en mensen met een zorgprofiel. Dit steeds rekening houdend met jouw zorgnoden zodat het (medisch) veilig blijft.

Contacteer me zeker (volledig vrijblijvend), bijvoorbeeld via mijn contactpagina, wanneer je over iets twijfelt of vragen hebt of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Een stukje uit mijn eigen proces: vragen wat je écht graag wil (dus niet de tweede optie), vragen waar en hoe je aangeraakt wil worden kan kwetsbaar voelen.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close