Intimiteit & seksualiteit & relaties

Fotocredits: ToTA

Intimiteit betekent in de eerste plaats thuis komen bij jezelf, om van daaruit in interactie te gaan met een ander. Maar ben je thuis bij jezelf, bij je eigen lichaam? Weet je wie je bent? Kan je jezelf graag zien? Wil je meer contact met je gevoel?

En hoe voelt het om in interactie te gaan met iemand anders? Heb je moeite met het stellen van grenzen? Verlies je in het contact met een ander uit het oog wat je zelf graag wil of nodig hebt? Doe je vooral wat de ander graag wil? Weet je wat je zelf graag wil en nodig hebt?

Misschien ben je single en mis je intimiteit, heb je huidhonger. Of je hebt net wel een relatie en mis je intimiteit. Of je voelt je niet helemaal (of helemaal niet) goed in je seksualiteit.

Heb je het ‘Is dit het?’- gevoel over hoe hoofdzakelijk omgegaan wordt met intimiteit en seksualiteit in onze samenleving en wat als ‘normaal’ wordt beschouwd? Heb je het gevoel dat er ‘meer’ is of dat het ‘anders’ zou kunnen? Er is meer en het kan anders!

Er bestaan verschillende mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan, afgestemd op wat jij nodig hebt, op wat voor jou op dit moment passend is en waar je je goed bij voelt. Naast een gesprek kan er (indien gewenst) gebruik worden gemaakt van aanraking en massage (eventueel met warme olie). Dit alles kan stap voor stap gebeuren en steeds in overleg met jou. Massage gebeurt op futon (dit is een soort matras op de grond).

Aanraking en massage kan met je kledij aan of (deels) naakt. Het kan ook een traject van een aantal sessies zijn waarbij gestart wordt met kledij aan. Een deel van het lichaam of het volledige lichaam kan aangeraakt of gemasseerd worden. Ook hier kan het gaan over een traject waarbij alles rustig opgebouwd wordt.

Het bovenstaande wordt allemaal heel individueel afgestemd en is afhankelijk van het beoogde doel.

Vooraf aan een aanrakings- of massagesessie is er steeds een verkennend gesprek waarin we het doel (intentie) bespreken, waarin jij je grenzen kan aangeven, waarin ik mijn grenzen aangeef en waarbij ik jou de nodige omkadering meegeef om er voor te zorgen dat het voor jou een optimale ervaring wordt die bovendien ook in je dagelijks leven een positieve uitwerking heeft.

De vooraf besproken grenzen worden gedurende de hele sessie steeds gerespecteerd. Er wordt op geen enkel moment van afgeweken. Er is steeds een one-way touch: ik raak jou aan, jij mij niet.

Mogelijke doelen:

  • terug opnieuw volledig in contact komen met jezelf, met je lichaam
  • leren aangeven wat je zelf graag wil
  • je grenzen leren aangeven
  • opnieuw rust ervaren
  • het opwekken van meer levensenergie
  • ontspannen
  • (ervaren dat je mag) genieten
  • (opnieuw) leren ontspannen en genieten van je eigen intimiteit en seksualiteit na bijvoorbeeld een grensoverschrijdende ervaring/ervaringen
  • voelen waarvan je kan genieten of net voelen waar de pijnlijke plekken zitten en daarmee aan de slag gaan

Aanraking is levensnoodzakelijk voor iedereen. Vandaar wil ik mij richten tot iedereen. Ook ouderen, kinderen of volwassenen met een handicap of chronische ziekte,… ervaren behoefte tot aanraking. In dat geval is werken op verplaatsing eveneens mogelijk. Vragen daaromtrent zijn heel erg welkom en worden (zoals alles in mijn praktijk) discreet behandeld. Regio Geraardsbergen werk ik gratis op verplaatsing voor kinderen of volwassenen met een specifieke zorgbehoefte. Daarbuiten vraag ik 20 cent per kilometer.
Momenteel volg ik de erkende opleiding Zorgmassage. Omdat ik individueel afgestemd werk pas ik de aanraking en massage (waar mogelijk en veilig) graag aan uw noden aan.

Contacteer me zeker (volledig vrijblijvend), bijvoorbeeld via mijn contactpagina, wanneer je over iets twijfelt of vragen hebt of voor een gratis kennismakingsgesprek.

Fotocredits: ToTA

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close