Intimiteit & seksualiteit & relaties

Fotocredits: ToTA

Intimiteit betekent in de eerste plaats thuis komen bij jezelf, om van daaruit in interactie te gaan met een ander. Maar ben je thuis bij jezelf, bij je eigen lichaam? Weet je wie je bent? Kan je jezelf graag zien? Wil je meer contact met je gevoel?

En hoe voelt het om in interactie te gaan met iemand anders? Heb je moeite met het stellen van grenzen? Verlies je in het contact met een ander uit het oog wat je zelf graag wil of nodig hebt? Doe je vooral wat de ander graag wil? Stem je je vooral af op de reactie van een ander? Weet je wat je zelf graag wil en nodig hebt?

Misschien ben je single en mis je intimiteit, heb je huidhonger. Of je hebt net wel een relatie en mis je intimiteit. Of je voelt je niet helemaal (of helemaal niet) goed in je seksualiteit.

Heb je het ‘Is dit het?’- gevoel over hoe hoofdzakelijk omgegaan wordt met intimiteit en seksualiteit in onze samenleving en wat als ‘normaal’ wordt beschouwd? Heb je het gevoel dat er ‘meer’ is of dat het ‘anders’ zou kunnen? Er is meer en het kan anders!

Er bestaan verschillende mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan, afgestemd op wat jij nodig hebt, op wat voor jou op dit moment passend is en waar je je goed bij voelt. Naast een gesprek kan er (indien gewenst) gebruik worden gemaakt van aanraking en massage (eventueel met warme olie). Alles kan stap voor stap gebeuren en steeds in overleg met jou.

Mogelijke doelen van een aanrakings- en/of massagesessie:

  • Terug opnieuw volledig in contact komen met wat je zelf graag wil
  • Je grenzen leren aangeven
  • (opnieuw) in je eigen kracht komen, zelfvertrouwen
  • Opnieuw rust ervaren
  • Het opwekken van meer levensenergie
  • Ontspannen
  • (ervaren dat je mag) genieten
  • (opnieuw) leren ontspannen en genieten van je eigen intimiteit en seksualiteit na bijvoorbeeld grensoverschrijdende ervaring(en)
  • Voelen waarvan je kan genieten of net voelen waar de pijnlijke plekken zitten en net daarmee aan de slag gaan

Klik zeker ook hier verder door om meer te lezen over de aanrakings- en/of massagesessie. Lees dit grondig voor je zo een sessie bij me boekt.

‘Gewoonlijk is het de taak van therapeuten om de culturele status-quo in twijfel te trekken. We stimuleren onze cliënten om voor zichzelf na te gaan waarom ze denken dat iets normaal, aanvaardbaar en te verwachten is. Seksuele grenzen zijn echter een van de weinige gebieden waar therapeuten de dominante cultuur lijken te weerspiegelen.’ Zo schrijft de befaamde relatietherapeute Esther Perel in één van haar boeken. Een quote waar ik me heel erg in kan terugvinden. Mijn uitgangspunt doorheen alles sessies in mijn praktijk (dus ook betreffende relaties en seksualiteit) is: wat past bij jou, waar voel jij je goed bij? Misschien sluit dat aan bij de maatschappelijk norm, misschien gedeeltelijk, misschien ook helemaal niet. En dat is allemaal prima. Ik kijk graag voorbij begrippen en labels om je te laten onderzoeken wat specifiek bij jou/jullie past.  

Contacteer me zeker (volledig vrijblijvend) via mijn contactpagina, wanneer je vragen hebt of voor een gratis kennismakingsgesprek.

Fotocredits: ToTA

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close