fbpx

Mannelijk – vrouwelijk

img_1307.png

In mijn vorige blog beloofde ik een vervolg. Hier is het (eindelijk)! In de film ‘The Goddess Project’ vond ik een pleidooi terug dat vrouwen het wat meer zouden mogen opnemen voor elkaar. Dan denk ik aan mildheid ten opzichte van elkaar in plaats van te vervallen in (ver)oordelen.  Of gewoon opkomen waar je als vrouw voor staat en daarbij steun krijgen van andere vrouwen. In de maatschappij is momenteel de mannelijke pool overheersend, terwijl de vrouwelijke pool het onderspit delft. Daarbij pleit ik niet om in het andere uiterste te vervallen, maar meer evenwicht zou iedereen ten goede komen. Man en vrouw hebben zowel de mannelijke als de vrouwelijke pool in zich. Hoewel vrouwen doorgaans meer de vrouwelijke pool in zich dragen en mannen de mannelijke pool. Denk bij de mannelijke pool aan ratio, actie, … en bij de vrouwelijke pool aan gevoel, intuïtie,… Zegt het je iets? Kan je in beide polen gaan staan? Ben je in verbinding met je gevoel, je intuïtie? Kom je over tot actie?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close